Ürəyi xəstəliklərdən qoruyan şirniyyat
23 OKTYABR
232

Ürəyi xəstəliklərdən qoruyan şirniyyat

Münxen Universiteti (Almaniya) alimləri sübut edir ki, sokoladın istehlakı ürəyin sağlamlığına çox müsbət təsir edir.

Tibb.Fins.az xəbər verir ki, alimlərin fikrinə görə, şokoladın müntəzəm olaraq az miqdarda istehlakı ürək xəstəliklərinin riskini 23% (!) azaldır.

Alimlər bunu sokoladda olan flavonoidlərlə əlaqələndirirlər. Bu bioloji aktiv maddələr damarları möhkəmləndirir, onların elastikliyini artırır, arterial təzyiqi və ürək ritmini tənzimləyir.

Araşdırma zamanı 500 min insanın qidalanma haqqında məlumatları analiz olunub.

sağlamolun.az

 

© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır