Çiy fındığın faydaları
10 OKTYABR
1376

Çiy fındığın faydaları

Tam bir sağlamlıq mənbəyi olan fındıq, beyin sağlamlığından xoşbəxtlik hormonlarına, diabet riskini azaltmasından xərçəngdən qorumağa qədər çox əhəmiyyətli faydalar təmin edir. Ləzzətlə yanaşı quruluşunda bol miqdarda lif ehtiva edir.

Fındığın çiy olaraq istehlak edildiyi təqdirdə qida dəyərlərindən daha çox faydalana bilərik.

Fındığın qovrulma müddətinin uzanması fındıqda qida itkilərinə səbəb olur, fındığın içərisindəki sağlam yağların ziyan görməsinə və oksidləşməsinə səbəb olaraq hüceyrələrimizə zərər verə biləcək sərbəst radikalların meydana gəlməsinə səbəb ola bilər.

Qovrulmamış fındıqlar, qovrulmuş fındıqlara nisbətlə ikiqat daha çox antioksidant ehtiva edir. Bu səbəblə fındıq alarkən çiy olmasına diqqət göstərməliyik.

© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır