Ürək üçün ən təhlükəli məhsul hansıdır?
14 NOYABR
1255

Ürək üçün ən təhlükəli məhsul hansıdır?

Arterial hipertoniyanın araşdırması ilə məşğul olan Rusiya alimləri sübut edir ki, ürək və damarlar üçün ən ziyanlı məhsul duzdur.

Ekspertlərin sözlərinə görə, duzun gün ərzində 5 qr-dan artıq qəbulu ürəyin sağlamlığına çox mənfi təsir edir, ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini bir neçə dəfə artırır.

Tibb.fins.az xəbər verir ki, rus mütəxəssislərinin müşahidələrinə görə, müasir insanlar hər gün orta hesabla 20 qr (!) duz istehlak edir. Bura yeməklərə əlavə olunan və həmçinin "gizli duz" aiddir. "Gizli duz" dedikdə hazır məhsulların (çörək, sosis-kolbasa, müxtəlif souslar, çipsi, suxari, hətta şirniyyatlar və s.) tərkibində olan duz nəzərdə tutulur.

Müasir elmin məlumatlarına görə, dünyada ürək-damar sistemi xəstəliklərinin 20-40%-i məhz duzlu məhsulların həddindən çox istehlakı ilə bağlıdır.

Duz arterial hipertenziyanın inkişafına təkan verir, damarları zəiflədir və sərtləşdirir, onların partlamasının riskini artırır.  
© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır