24 August
18

Bu qidalar qəbizlik yaradır – SİYAHI

Qəbizliyi olan insan hansı qidaların qəbizliyi yaratdığını, artırdığını və kəskinləşdirdiyini bilməlidir.

Fins.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bunlar əsasən yüngül, asan karbohidratlardır - yarımfabrikatlar, hazır qidalar, konserv məhsullarıdır.
Çox miqdarda, yüksək zülal tərkibli qidalar da bağırsaqlarda çox qalır, uzun saata həzm olunur.

-Qoz, fındıq, badam, araxis
-Paxlalılar - noxud, lobya, soya
-Mərci, düyü, mannı
-Yumurta suda bişmiş
-qoyun, donuz, mal, keçi əti

-Bəzi balıq növləri
-Marqarin yağı
-Süd məhsulları - laktazo mənimsənilməsi pis olan insanlar südü menyudan çıxarmalıdır. Xüsusən uşaq və yeniyetmələrdə əgər uzun müddətli qəbizlik olursa, mütləq birinci südü və süd məhsullarını menyudan çıxarıb nəticəyə baxın.

-Yaşıl rəngdə tərəvəzlər
-Yaşıl banan
-Nar, heyva, üzüm, bəzi kartof növləri
-Şirniyyat məhsulları, peçenyeler, SPORT peçenyesi

-Yumşaq sort makaron
-Kakao
-Tünd çay, qəhvə, qırmızı şərab
-Açıq odda bişirilmiş manqal, qril yeməkləri

Bəs hansı qidalar qaldı?

Əslində bu qidalardan da az -az həftədə 1 dəfə yeyə bilərsiniz.

Aşağıdakı fotoda qəbizliyə qarşı bağırsaq yumşaldıcı qidalar və qarışımlar təqdim olunub

Weather Icon
Bakı

seçilmiş FINS.AZ xəbərləri

129
TuranBankdan çoxfunksiyalı kart!
129
"İmtiyazlı əhali qrupunun sığorta haqqı dövlət tərəfindən ödəniləcək"
184
Rövnəq Abdullayev: "Biz Türkiyənin ikinci ən böyük qaz tədarükçüsünə çevrilmək əzmindəyik"

seçilmiş TURIZM.FINS.AZ xəbərləri

0
Gürcü xəngəli artıq BURC QALA'da - 1 MANAT
0
Azərbaycan daha bir beynəlxalq mükafata layiq görülüb
0
Fairmont Flame Towers'də Yeni İl Uşaq Ziyafəti - BİLETLƏR

DAHA ÇOX
görmək istəyirsiz?

ƏTRAFLI